5 d’octubre del 2010

Eliminació d'alóctones a les dunes d'Almardá

02/10/2010

 La Colla Verda torna a l'acció, i a lo gran! Més de 30 persones acabàrem reunides per tal d'eliminar quantes més plantes alóctones millor de les dunes de la platja d'Almardá a Sagunt. I si fòrem tants fou principalment per la col·laboració d'un grup de presos del centre penitenciari de Picassent que, en funció de teràpia i d'aplicació de coneixements de jardineria apressos allí, vingueren a ajudar per invitació de l'Obra Socical de La Caixa. No vos esglaieu! Res d'intents de fuga, ni tirs ni segrestos! Sorprenent amb les ganes que agafaren les ferramentes i començaren a arrearse d'hosties amb plantes com les com les acàcies (Acacia sp), àloes (Aloe), canyes de San Joan (Arundo donax), ungles de gat (Carpobrothus edulis), herbes de la Pampa o plomalls (Cortaderia selloana) a més a més de les males herbes del gènere Xanthium.

Certament, dos hores no donen per a molt. Però varen ser més de dues decenes de bosses gegants de plàstic les que omplirem amb escombraires, branques i herbes. Aquesta acció també té una causa futura. De res serveix eliminar espècies alóctones, si desprès no replantem amb autòctones. Exactament açò serà el que farem a l'hivern, quan ens arriben les plantes que ja hem demanat cultivar expressament per a nosaltres.

I vingué canal 9! Wooh! I vaig apareixer al telediari del mig dia de fons donant-li canya a una planteta jajaja. Llàstima que no hagen pujat la noticia a la pàgina web, ara no ho podreu vore mai jojo XD.