13 de novembre del 2007

Dependència Etílica

Què és el botelló? Esdeveniment social on un grup de joves inverteix una suma considerable de tres a cinc euros per tal d’administrar-se la beguda més barata del mercat. Açò és, comprar el pitjor alcohol que es pot trobar i la mescla marca Correfor. On la cita “Bebe con moderación, és tu responsabilidad” no existeix i on els graus no indiquen la temperatura, sino la velocitat amb la que cauràs a terra.

Quan es celebra el botelló? Demà, o hui si t’empenyes. Desprès del sopar d’amics o d’empresa, festes de poble o en ciutat, en dijous de festa universitària o dijous sant de berenar. Dissabte que toca anar de discoteca, i si no hi ha discoteca? Doncs es beu igualment al castell que és millor que quedar-se a casa. En les festes del halloween, aniversaris, nit veies i nit bones i si són males, beure per a oblidar. Beure per beure, que no es pare, que la vida son tres dies, un per a beure i dos de ressaca. La joventut es passa en un estat resacós permanent, no li preguntes a un jove on viu, te dirà en el Marcadona (corredor central, junt als dentifrics) i no serà ell, sinó el senyor -OH qui conteste.

No importa que siga dolent per a la salut, que els fota el fetge ni que els cree addicció. Ells continuaran empinant la botella fins que es sentisquen suficientment vells com per a deixar-la. Serà aleshores, massa tard?